Infoguiden.no

For deg som ønsker å vite mer.

Cornhole regler

Cornhole regler

Innholdsfortegnelse

Cornhole, også kjent som «bags» eller «bean bag toss,» er et populært familiespill som spilles utendørs. Spillet involverer to Cornhole-brett og åtte Cornhole-poser. Hvert Cornhole-brett er vanligvis en skrå flat treflate med et hull i toppen og et ben som gir skråningen. Hver spiller eller hvert lag kaster posene mot motstanderens brett for å score poeng.

Målet med spillet er å få posene i motstanderens hull eller lande dem på brettet for å score poeng. Hvert lag består vanligvis av to deltakere, og avstanden mellom de to brettene skal være 9-12 meter for voksne og litt kortere for yngre spillere.

Cornhole regler

Cornhole er et enkelt spill å spille, og reglene er relativt enkle å forstå. For å spille trenger du et Cornhole-brettsett og åtte kornhullsposer. Hvert Cornhole-brett er vanligvis en skrå flat treflate med et hull i toppen og et ben som gir skråningen.

Spillerne er delt inn i to lag med to deltakere på hvert lag. Avstanden mellom de to brettene skal være 9-12 meter for voksne og litt kortere for yngre spillere.

Hver runde starter med at hvert lag kaster fire poser vekselvis mot motstanderens brett. Målet er å få posene i motstanderens hull eller lande dem på brettet for å score poeng.

  1. Cornhole: Hvis en spiller kaster posen gjennom motstanderens hull, kalles det «cornhole,» og spilleren får 3 poeng.
  2. In the count: Hvis posen lander på brettet, blir det kalt «in the count» og gir 1 poeng.

Cornhole poengsystem

Poengsystemet i Cornhole er ganske enkelt. Hvis en spiller kaster posen gjennom motstanderens hull, kalles det «cornhole,» og spilleren får 3 poeng. Hvis posen lander på brettet, blir det kalt «in the count» og gir 1 poeng. Det er mulig for begge lag å score poeng i samme runde, avhengig av hvor mange poser som havner i motstanderens hull eller på brettet.

Etter at alle posene er kastet, telles poengene for hver runde, og laget som scorer får poengene som ble oppnådd i den runden. Runden starter på nytt, og lagene kaster igjen. Vanligvis spilles Cornhole til et forhåndsbestemt poengmål, for eksempel 21 poeng, og laget som først når dette målet, blir erklært som vinneren.

Det er viktig å merke seg at Cornhole kan variere litt i regler og poengsystem avhengig av hvor og med hvem spillet spilles. I noen uformelle sammenhenger kan spillerne til og med avtale egne tilpasninger for å gjøre spillet morsommere eller mer utfordrende.

Cornhole historie

Historien bak spillet er ikke fullstendig dokumentert, men det er generelt akseptert at det oppsto i landlige områder i Midtvesten på begynnelsen av 1900-tallet.

Spillet ble tradisjonelt spilt utendørs av bønder og arbeidere i landbruksområder som en avslappende måte å tilbringe tid sammen med familie og venner. Selv om opprinnelsen til navnet «Cornhole» er omdiskutert, refererer det sannsynligvis til de opprinnelige posene som ble fylt med tørket mais (corn) istedenfor de moderne posene fylt med bønner.

Gjennom årene har Cornhole spredt seg fra landlige områder til byer og bysamfunn over hele USA. I dag er det et populært spill som spilles av folk i alle aldre på pikniker, grillfester, sportsbegivenheter, og til og med i organiserte ligaer og turneringer.

Kilder:
https://www.playcornhole.org/pages/rules

Foto øverst:
Austin Distel via Unsplash

Infoguiden.no

Velkommen til infoguiden.no!
En ressursside for deg som søker informasjon.