Infoguiden.no

For deg som ønsker å vite mer.

Championship tabell (2. div England)

Championship tabell

Innholdsfortegnelse

Se oppdatert Championship tabell sesongen 23/24. Championship er den nest øverste ligaen i det engelske ligasystemet, under Premier League, og består av 24 lag som konkurrerer om å rykke opp til øverste nivå eller unngå nedrykk.

Championship tabell


Fakta om Championship tabell

  1. Championship ble grunnlagt i 2004 som en erstatter for den gamle First Division, som hadde eksistert siden 1892.

  2. Lagene spiller 46 kamper hver sesong, og de to øverste lagene rykker direkte opp til Premier League, mens lagene fra tredjeplass til sjetteplass konkurrerer i et sluttspill for å bestemme den tredje laget som rykker opp.

  3. Lagene fra 22. til 24. plass rykker ned til League One.

  4. Championship har noen av de mest støttende fansen i verden, og det er ikke uvanlig at lagene trekker tilskuere på over 30 000 mennesker.

  5. Ligaen er kjent for sin fysiske og taktisk krevende spillestil, med mange lag som er kjent for å spille direkte og hard fotball.

  6. Mange av de største stjernene i Premier League har startet karrieren sin i Championship, inkludert Harry Kane, Jamie Vardy og Dele Alli.

  7. Mange utenlandske spillere har også funnet suksess i Championship, inkludert Pablo Hernandez, Mateusz Klich og Aleksandar Mitrovic.

  8. Championship er en spennende liga med en god blanding av de største og mest historiske klubbene i Engelsk fotballhistorie.

Kilder:
https://footystats.org/

Foto øverst:
Unsplash

Infoguiden.no

Velkommen til infoguiden.no!
En ressursside for deg som søker informasjon.